Just nu känns det som att min hjärna verkligen har gått in i semstermood och med det följer att jag faktiskt hellre är ute, läser en bok eller kollar på en serie än sitter vid datorn. Det skapar dock en form av antiklimax då jag ju egentligen vill passa på att göra så mycket som exempelvis rör bloggen och mitt skrivande nu när tiden finns. Men, men...ibland är det ju bra att lyssna till vad kropp och knopp vill och det går ju faktisk inte att gör allt på en gång.
 
 
Härom dagen passade jag på att fota vår lavendel som har blivit mötesplats för några som absolut inte har semester just nu, närmare bestämt våra humlor, bin, fjärilar och andra insekter.
 
 
 
Doften av lavendel ska ju ha en lugnande effekt och dessutom är den väldigt vacker att se på. Jag tror varje år att den har dött när jag ser den tuffsig och grå på våren men sedan kommer den med full fart.
 
 
Ljuset, doften, färgen...magi!
 
 
Jag lyckades inte fånga dem på bild men här var det översållat med citronfjärilar.
 
 
 
Och här ser ni några av alla humlor. Visste ni förresten att Sverige är särskilt rik på humlearter jämfört med andra länder? Det finns nämligen 37 stycken olika arter...så tänk på det nästa gång du ser en.
 
Humlor är dessutom den grupp av insekter som har störst betydelse för pollineringen och det är därför väldigt oroande att våra pollinerare minskar. För ska man vara lite krass så kan man säga att om de dör ut så dör vi också.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress