29 september 2018

Du mår som du äter

Det senaste året har jag fördjupat mig i ämnet kost och det numera nästan trendiga ämnet tarmflora. Jag tror att det började med att jag läste boken Charmen med tarmen och sedan började lyssna på Food Pharmacy-podden. Egentligen är det ju ganska logiskt att det vi äter påverkar hur vi mår men efter att ha läst på är jag oerhört fascinerad över det faktum att SÅ mycket av de val vi gör när det gäller kosten kan påverka SÅ oerhört mycket både på kort och lång sikt när det gäller vår hälsa. 

(null)

Jag ska dela med mig av vilken litteratur jag har läst inom kort men kan redan nu nämna några enkla saker jag har snappat upp. En av dem är att om du vill förändra din kost till det bättre behöver du inte börja med att ta bort något. Börja istället med att lägga till något. Exempelvis ett stort gäng med nyttiga grönsaker. 

(null)

Och när du börjar öka på med grönsaker, försök att äta grönsaker med tre olika färger till både lunch och middag. Addera även gärna syrade grönsaker som är mumma för tarmfloran. 

(null)

Tänkt lite som att du ska äta enligt regnbågens alla färger. Och håll med om att tallrikarna här ovan ser oerhört lockande ut. Jag hoppas kunna återkomma med smarriga och nyttiga recepttips inom kort. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress