I dag vaknade jag upp till riktigt ruggigt och höstlikt väder. Det blev till att hoppa i både raggsockor och stickad myströja samt över det min regnjacka som jag gått i ett par veckor nu känns det som. Jag klagar dock inte då jag tycker att det är riktigt mysigt att vara inne och greja nu efter en lång sommar med fint väder.
 
 
Jag och lillebror är lediga i dag och jag hade en fundering på att ta med mig barnen ut i skogen efter att vi hämtat storebror på skolan. Jag vill se om det möjligtvis har kommit upp några kantareller. Men storebror tyckte inte alls att detta var en strålande idé och med tanke på att det tidvis vräker ner regn så kanske vi håller oss inne och tänder en brasa istället.
 
 
Jag skulle behöva göra i ordning i växthuset inför vinterna och fixa tusen andra saker i trädgården också. Men det känns inte heller så lockande. Däremot ska jag städa huset och ge mig på garderoben. Nu är det hög tid att lägga undan alla sommarkläder och plocka fram alla gosiga tröjor och strumpor istället.
 
 
Vi ska dock passa på att kila ut mellan skurarna och plocka den dagliga skörden av björnbär så att de inte regnar bort. Jag plockade inte igår så jag gissar att det finns en hel del. När den här fantastiska skörden är över ska jag klippa bort de grenar som har gett bär i år och binda upp de nya årsskotten som förhoppningsvis kommer att leverera lika bra nästa år. På så sätt kommer vi att se växthuset bättre från köksfönstret och det blir mysigt längre fram när jag sätter in en julgran där och massor av batteridrivna ljuslyktor.
 
 
Det kommer fortfarande en och annan tomat i växthuset men jag inte pallat att vattna sista tiden så jag får skylla mig själv att skörden inte blir längre.
 
 
Men som sagt, nu är det dags att ta tag i dagens sysslor och gå loss i garderoben. Hoppas att du, kära läsare, får en fin dag också.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress