I söndags var det dags för släktkalas för storebror och det blev ett Minecraftkalas men med ganska enkla medel. Jag hade i vanlig ordning tusen idéer men hann inte riktigt med att göra allt jag hade tänkt. Och med åren har jag lärt mig att good enough räcker långt när det kommer till barnkalas. Med små enkla saker kan du fixa ett fantastiskt kalas som inte kräver massor av förberedelser. 
 
 
Glasflaskorna som vi har haft på sååå många barnkalas vid det här laget kom fram igen och jag skrev ut etiketter från nätet.
 
 
Jag köpte kakor och bakade nyttiga chokladbollar. Chokladbollarna kanske ska kallas chokladkuber då jag gjorde dem fyrkantiga, allt för att passa Minecraft-temat där ju det mesta är uppbyggt av just fyrkanter.
 
 
Jag bakade även nyttiga chokladmuffins som dekorerades med grädde och ekologiska jordgubbar och så skrev jag ut minecraftbilder som jag fäste på tandpetare.
 
 
Det fina kakfatet brukar få komma fram på våra kalas...
 
 
...och cupcakestället likaså.
 
 
De ärvda tygservetterna som också varit med på många kalas vek jag som fyrkanter.
 
 
Och så klippte jag ut "svärd" i papp som jag fäste på ett grillspett med lite tejp. Sedan trädde jag vindruvor på spetten.
 
 
"Svärden" var väldigt poppis.
 
 
Cupcakeformarna är miljövänliga i oblekt papper. Jag gillar ju egentligen formar med färger och mönster men dessa passade temat då storebror tyckte att det skulle vara lite brunt också för att symbolisera jord i Minecraft.
 
 
Och det bruna gick igen i vimplarna som jag också skrev ut från nätet.
 
 
Ballonger och serpentiner hade vi kvar från tidigare kalas. Det är perfekt att spara kalasgrejer och sedan använda dem om och om igen.
 
 
Jag gillar att bygga på höjden när jag dukar till kalas. Det skapar en festlig stämning tycker jag.
 
 
Tallrikarna har min mamma köpt till mig på loppis.
 
 
Glasburkarna fylldes med ekologisk jordgubbssaft...
 
 
 
...som fick symbolisera röd "potion of healing".
 
 
Kaffeservisen är även den arvegods och den åker alltid fram på kalas. Brödkorgen har min farfar gjort i eneträ.
 
 
Här ser ni de blockformade chokladbollarna lite bättre. Jag rullade dem till bollar först och formade dem sedan till fyrkanter.
 
 
 
En av de få saker jag köpte nytt var dessa smällare som jag fäste en minecraftetikett på som jag skrev ut. Dessa blev också väldigt populära.
sarah

åh vad gött det ser ut =)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress