Efter ett år av köpstopp när det gäller kläder, skor och accessoarer känner jag mig ganska avgiftad när det gäller shopping. Och efter ett år med inte mindre än fyra klädbytardagar har jag heller inget behov av att tokshoppa nytt. Jag känner mig faktiskt ännu mer taggad på att återbruka det jag har i garderoben. 
 
 
Så jag kommer att fortsätta att jobba med min garderob och sätta samman nya outfits av det jag redan har. Och om jag springer på något jag verkligen,verkligen vill ha eller behöver på second hand så kommer jag att köpa det. 
 
 
Och det coola är att det verkligen går att vara en fashionista utan att för den delen shoppa nytt stup i kvarten. Om du bara lägger lite energi på att mixa och matcha.
 
 
 
Och tröttnar du på ett specifikt plagg kan du ju alltid byta bort det eller låna ut det. Eller som jag brukat göra, låta det ligga i stryktvättshögen i en evighet och när det väl blir strykt känns det som nytt.
 
 
Och på tal om att göra sig av med plagg. Ni måste lyssna på veckans avsnitt av Ecofashionista. I veckans avsnitt gästas vi nämligen av Sellpys hållbarhetschef Lisa Book Taube som svarar på frågor från er läsare. Varför packar de i plastpåsar? Hur tänker det kring alla transporter? Vad händer med det som inte blir sålt? Och mycket, mycket mer! Ett väldigt bra och informativt avsnitt om du frågar mig.
 
 
Tänk, en gång i tiden trodde jag att det skulle var trist med hållbart mode. Numera vet jag att det är tvärt om, det är ju så mycket roligare att shoppa second hand eller fynda på klädbytardagar än att bara gå in i en butik och shoppa utan minsta eftertänksamhet.
 
 
Så nej, att leva mer hållbart handlar inte om att välja bort och försaka. Det handlar bara om att välja klokt.
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress