5 februari 2019

Fånga ljuset

Foto

Om det är något som är viktigt så här års så är det att försöka fånga så mycket dagsljus som  möjligt. Kanske har ni, precis som jag, ett jobb där ni är inomhus mycket. Det är mörkt när ni åker till jobbet och mörkt när ni kommer hem. Till största delen består ljuset av det som trålar mot oss från våra skärmar. Inte särskilt uppiggande, eller hur?
 
 
Nej, här gäller det verkligen att försöka ta sig ut en stund varje dag. Och även om solen kanske inte lyser så får du ju bra mycket mer ljus på dig om du lämnar kontoret en stund och tar en promenad.
 
 
Och att ta en snabb promenad på lunchen gör även att du känner dig piggare, får mer inspiration, rensar tankarna och får lite vardagsmotion.
 
 
Jag ska verkligen försöka att ta mig ut varje dag nu. I går och idag var det ju inte lika härligt väder som när de här bilderna togs utan snarare blötsnö och slask. Men jag har ändå gått en rask promenad på tio minuter varje dag och det gör så gott.
 
 
 
 
 
 
Sedan är det ju så att saker du gör ett visst antal gånger till slut blir en vana, och att komma ut och röra sig känns ju som en väldigt härlig vana.
 
 
Där det ju väldigt lätt att fastna i den dåliga vanan att ta bilen vart du än ska. Jag försöker att jobba bort just den vanan och låta bilen stå så mycket det går. Som idag, när jag jobbade hemifrån, tog jag en rask promenad ner till samhället och hämtade ut ett paket på lunchen.
 
 
Och jag tycker att det kan vara lättare att ta sig ut om jag har ett må eller ett syftel. Att jag ska gå och göra ett ärende, ta en viss runda för att titta på något eller ringa upp en vän som jag inte har pratat med på länge.
 
 
Att lyssna på en ljudbok, en inspirerande podd eller härlig musik under tiden kan också göra det lite roligare. Fast om jag går i skogen är det faktiskt skönast att lyssna till naturens alla ljud.
 
 
Så ut och fånga ljuset nu, eller kanske inte exakt i detta nu om du läser detta på kvällen. Men imorgon på lunchen eller när helst du har möjlighet att komma ifrån en stund. Tro mig, du kommer att känna dig både piggare och gladare.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress