7 januari 2019

Bara ett barn

Boktips

Ytterligare ett mål i år är att läsa minst en bok i månaden. Jag älskar ju att läsa men precis som jag har skrivit förr har slösurfandet ätit upp min lästid senare åren. Så hand i hand med ett ökat läsande i år går en minskad skärmtid. Jag har redan nu dragit  ner ordentligt och håller koll på min skärmtid veckovis så att jag inte drar iväg. 

Varannan bok får bli en roman och varannan en faktabok. Jag har massor av böcker i bokhyllan som bara väntar på att bli lästa och jag ser verkligen fram emot att hugga tag i dem. 

Jag har faktiskt redan plöjt en bok i år och först ut blev Bara ett barn av Malin Persson Giolito. Jag fick den och ett flertal andra av svärmor och den är den första jag läser av Malin. 

(null)

Malin är verkligen en oerhört bra författare som är både påläst och kunnig i ämnet. Det märkts att hon är jurist för det är mycket fakta som man förstår är skrivet av någon som är insatt i ämnet. Lite roligt var det även att läsa om den excentriske TV-kriminologen som nämndes i farten. Det var ganska tydligt att det rörde sig om GW Persson som är Malin Persson Giolitos pappa. 

Storyn om Alex var väldigt gripande och eftersom jag har en son som är i samma ålder gjorde det extra ont att läsa. Det fick mig även att tänka på alla barn som far illa och jag fällde ganska många tårar mot slutet. 

Nu har jag läst ett flertal deckare och tunga romaner det senaste så det ska bli skönt att balansera upp med lite historisk litteratur. Sedan får det nog bli något lite lättsammare. 

Vad läser du just nu? Jossan

Skulle vilja läsa den men vet inte om jag klarar det, har svårt att läsa om barn 😳
Just nu läser jag leif gw’s bombmakarens kvinna. Jättebra bok 👍

Jossan

Skulle vilja läsa den men vet inte om jag klarar det, har svårt att läsa om barn 😳
Just nu läser jag leif gw’s bombmakarens kvinna. Jättebra bok 👍

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress