En kollega frågade mig för ett tag sedan hur jag som numera inte äter så mycket socker gör när jag bakar. Jag berättade att det finns massor av godsaker att göra som inte innehåller vanligt vitt socker. Som den här supersmarriga brownien med jordnötssmör exempelvis.
 
 
Du behöver:
 
200 g färska dadlar
3 dl havregryn
1dl kakao
1 dl jordnötssmör
1 tsk malen kanel
1 krm flingsalt
ca 1/2 dl vatten
 
Frosting
80 g färska dadlar
1/2 dl kokosolja
3/4 dl vatten
1/2 dl kakao
1 krm flingsalt
 
Topping
kakao
flingsalt
 
Gör så här:
 
Mixa dadlar, havregryn, kakao, jordnötssmör, kanel och salt. Tillsätt eventuellt lite vatten om det behövs. Tryck ut smeten i en form med bakplåtspapper, cirka 10 x 15 cm. Mixa alla ingredienser till frostingentill en slät kräm. Bre frostingen över kakan och pudra över lite kakao. Smula över flingsaltet och låt stå cirka en timme i kylen.
 
 
Hos oss försvann den fortare än kvickt och barnen älskade den. Så god och enkel att göra.
 
 
Jag hittade receptet i senaste numret av Mersmak från Coop och det är roligt att det börjar dyka upp så många goda och lite nyttigare alternativ.
 
 
Kakor gör sig allra bäst på loppisfyndade fat.
 
 
Alltså kolla in den här munsbiten. Jag måste absolut göra dem snart igen.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress