4 januari 2019

En dag i skogen

Foto

 I går packade jag och grabbarna ryggan och stack iväg på äventyr i skogen. Vårt mål var en grotta som jag besökte för många år sedan nu och vi har många gånger pratat om att vi ska gå dit.
 
 
Jag älskar verkligen att vara i skogen och ett av mina mål för i år är faktiskt att spendera mer tid i naturen i allmänhet och skogen i synnerhet. Och det finns ju tusen saker att uppleva i skogen, både för barn och vuxna. Allt ätbart smakar exempelvis 100 gånger bättre utomhus.
 
 
 Platsen där grottan är belägen besökte jag senast för över tio år sedan och efter bara en bit stötte vi på patrull. Skogen såg nämligen inte alls ut som jag mindes den. De små granplantorna hade blivit stora granar och stigen var sönderkörd av en skogsmaskin vilket resulterade i att vi gick fel direkt. Jag trodde att jag skulle känna igen  mig bättre men fick inse att jag inte hittade och vi fick stanna och fika istället.
 
 
Barnen blev först lite besvikna över att vi fick ändra planerna men jag hittade i vart fall en av de gamla torplämningarna som jag visste skulle finnas där. Och när det senare var dags att gå hem fick jag mer eller mindre tjata med dem hem.
 
 
I skogen får fantasin och alla sinnen verkligen jobba och det finns så mycket att upptäcka.
 
 
Jag gick loss med kameran när barnen kastade kottar och letade efter pinnar. Eftermiddagsljuset var så fint och solen som stod lågt på himlen letade sig in mellan träden.
 
 
Tänk så mycket det finns att göra i en vattenpöl för en liten.
 
 
Det är något väldigt avstressande med att vara i naturen. Den friska luften, vindens sus i träden och fågelläten.
 
 
Min Klean Kanteen är alltid med för vem vill inte avnjuta sitt kaffe i skogen.
 
 
Jag vet att många föredrar lövskog men för mig finns det inget vackrare än en granskog. Och även om träden är planterade i rader som i det här fallet så känns skogen trollsk och sagolik.
 
 
När vi åkte hem färdades vi i ett helt magiskt ljus. Jag var tvungen att stanna längs vägen och fota den vackra dimman som rullade in.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress