16 januari 2019

Ljus i vårt hus

Så här års när julpyntet är bortplockat och advenstsstjärnorna nedplockade känns de extra viktigt att få in så mycket ljus som möjligt. Jag gillar ändå den här lite murriga årstiden då du får lov att vara inne och mysa till det men det behövs en hel del ljus för att öka på mysfaktorn till max.
 
 
Jag gillar att ställa ljus och diverse pynt på fat och brickor. På så sätt är det lätt att flytta runt och byta plats på dem när lusten faller på och det är praktiskt när du har barn som plötsligt vill ta ett bord i besittning.
 
 
De flesta av mina brickor och fat har jag fyndad på loppis. Som den här fina med mönster.
 
 
Jag föll direkt när jag hittade den och den blev min för några ynka kronor.
 
 
Den fina salthållaren i glas har jag ärvt av farmor. Jag vet inte hur gammal den är men den är så himla fin och den står också på just den här brickan då den står på vårt köksbord.
 
 
Kolla in de små minisilverskedarna som hör till. De är verkligen supersmå och ser ut som små spadar.
 

De är så detaljrika trots att de är väldigt små.


 
Ljuslyktan som ser ut som en krona har jag också fyndat på loppis. Så även ljusstakarna och ljushuset som skymtar i fönstret bakom.
 

Våra värmeljus förvarar vi i en burk som jag har dragit en bit av ett par söndriga spetsleggings över. Och fatet och de små askarna, ja de kommer också från loppis. 

 
Jag älskar vackra ting. Dessa små askar i glas med silverlock har namn ingraverat och jag har undrat många gånger vilka Melker och Tyra var som ägde dem från början. 


Ljuslyktor har vi massor av överallt och ta daa...dessa är oxå loppade. 


Den här lampan stod tidigare i ett fönster men fick flytta till vår skänk och vips kändes det som ett helt nytt rum. Den kom mer till sin rätt här och sprider ett så behagligt ljus. 

                                                                 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress