11 juli 2019

Läsborgarmärket

Boktips

I veckan tog min åttaåring simborgarmärket för första gången men tidigare i år tog han några märken som inte alls har med simning att göra, däremot har det med läsning att göra. Närmare bestämt läsborgarmärket. 

(null)

Läsborgarmärket har tillkommit för att uppmuntra barn som precis har lärt sig att läsa att få flyt i läsningen. Och min son som älskar utmaningar nappade på idéen direkt och plöjde 15 böcker på raken för att få samtliga märken. Det spelar ingen roll om det är korta böcker, det viktiga är att barnen läser. 

(null)

Så här funkar det:
  1. Skriv ut, eller hämta ett läskort i din närmaste Akademibokhandeln.
  2. Välj böcker som passar ditt barns läsnivå.
  3. Efter fem lästa böcker belönas barnet med det vita Läsborgarmärket, som hämtas gratis i någon av Akademibokhandelns butiker.
  4. Fortsätt läsa och samla alla tre färger! 

Att ta Läsborgarmärket är kostnadsfritt och ej förbundet med köpkrav från Akademibokhandeln, de ser dock helst att barnet själv kommer in och hämtar märkena i affären. Och vem älskar inte bokhandlar...det är ju som bästa sortens godisaffär. 

Inom kort ska jag ge er mina bästa tips på hur ni får era barn att läsa mer. Något som faktiskt inte är helt enkelt i dessa tider då det finns så mycket annat som lockar. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress