Vi struttar på i semesterläge här hemma och då barnen går i simskola i två veckor har vi passat på att hemestra med kortare turer i vår fina närhet. Vi har hunnit med att köra go-cart två gånger (eldrivna sådana, så inga onödiga utsläpp här inte) och i helgen besökte vi världens bästa Nordens ark.

Vi bor ju bara 20-minuters resa från denna fantastiska park och vi besöker den därför varje år. Ett perfekt utflyktsmål på så många sätt. Förra året fick vi dessutom ett årskort i julklapp vilket gör att det kommer att bli flera besök i år. 

(null)

Den här gången hade vi turen att få se alla djur (utom uttern) och vi kom dessutom riktigt nära. Djuren har ju stora hägn och är inte alltid intresserade av att visa upp sig. Vargen här ovan är fotad genom en glasruta i Varghuset så den ser inte oss. 

(null)

Vi traskade bort och tittade på när tigrarna fick mat. Det är alltid lika spännande att få se dem och få höra om parkens arbete med de utrotningshotade Amurtigrarna både här och på andra platser i världen. 

(null)

Vi fick lite regn på oss men det är helt okej att vandra runt i parken även när det regnar då så mycket finns i skogen i skydd av träden. 

(null)

Nordens ark ligger så oerhört vackert och jag passade på att knäppa bilden ovan mellan skurarna. I övrigt lät jag faktiskt mobilen ligga i fickan större delen av besöket. Det är skönt att slippa skärmar och bara njuta av naturen och på grund av regnet ville jag inte ta med systemkameran den här gången. 

(null)

Och på tal om telefoner. I den här telefonkiosken kan man få lyssna på hur olika djur låter. Själva telefonkiosken i sig är ju starkt utrotningshotad och vi fick berätta för barnen vad den brukade användas till förr. 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress