I går jobbade jag i Göteborg och på lunchen passade jag på att hå en promenad. Det är så sällan jag har tid att göra det när jag är i Göteborg i tjänsten. Oftast springer jag till och från bussen eller tåget för att hinna hem till förskole- och fritidshämtning och vardagsliv. Men i går hade jag möjlighet att unna mig lite långlunch och storstadsstrosande. 

(null)

Jag tog en rask promenad bort till underbara Haga. Där kan jag flanera hur länge som helst. Här finns mängder av mysiga små butiker, caféer och vackra hus. Numera flyr jag gärna Nordstan som inte alls är särskilt mysig.

(null)

I Haga brukar det vara julmarknad  när det är den säsongen och jag har fina minnen från när storebror låg i magen och jag och maken besökte den. 

(null)

Och så finns ju så klart fiket med de galet stora kanelbullarna. 

(null)

En annan favorit är Fåfängan Antik. Alltså vilken affär...helt galen. Ack så trång men med så många saker att du måste stanna där i en evighet. Själv gick jag bananas bland alla vintage-hårspännen. Ska visa er mina fynd inom kort. 

(null)

Och kolla in deras äggkoppsamling så här lagom till påsk...

(null)

Här kan du verkligen hitta vackra saker. 
(null)

Sedan finns ju mysiga ställen för den som vill ta sig en matbit också. Inte sällan med ett eko-tänk.

(null)

Lokalbrygt öl och ekovin..ja varför inte. Själv fick jag  dock vandra vidare.

(null)

Jag gillar specialbutiker som har riktat in sig på n enda sak. Det ger en härlig kontrast till dagens gigantiskas köpcentrum med allt möjligt under samma tak. 

(null)

Som en affär som endast säljer tvål. Hur mysigt är inte det. 
(null)

(null)

(null)

Är det något jag gillar med stan så är det alla blomsteraffärer. Och ja, jag vet att produktionen och frakten många gånger inte är särskilt hållbar men jag bara älskar att stanna till och titta på alla vackra blommor. Jag köper sällan något men drömmer om att göra det och sedan vandra gatan fram med en vacker bukett i fint papper i famnen. 

(null)

(null)

(null)

I Haga finns även många klädaffärer med ett bra hållbarhetstänk. Tyvärr hann jag inte förbi Thrive den här gången men dit bara måste jag vid tillfälle. Jag fick nöja mig med att skynda förbi skylten. 

(null)

Vad jag dock hann med var ett besök på Myrorna vid Järntorget. Dit har jag velat åka hur länge som helst och nu fick jag äntligen chansen. Och alltså vilken affär...jag hade kunnat tillbringa en hel dag där. Det var verkligen second hand-heaven. Jag gjorde några fina fynd som jag också ska visa er inom kort. 

Huvudmålet (bokstavligt talat) för dagen var dock att besöka Salong Alexandra och låta Alex förvandla mitt trötta hår till något helt fantastisk. Jag är så otroligt nöjd med resultatet så det förtjänar ett helt eget inlägg. Fortsättning följer...

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress