I helgen blev vi klar med omläggningen av plattorna i växthuset och jag satte genast igång med att fixa. Det är något speciellt med växthus och jag älskar mitt lilla standardhus som fyller sin funktion så fint.
 
 
Jag köpte två par spetsgardiner för en billig peng på loppis som jag fäste upp med hårnålar. Jag hoppas att de i vart fall ska ge lite lagon skugga åt växterna då det annars blir väldigt starkt solljus direkt på dem. Om inte annat blev det väldigt fint. Jag är ju så svag för spetstyg i alla dess former.
 
 
Nu så här i början är det lite glest bland plantorna. Jag satte ut några lite på prov då jag fortfarande inte riktigt litar på vädret och inte riktigt har släppt tanken på köldknäppar. Men jag tror faktiskt att faran är över nu så får jag bara  inhandlat mer jord så åker resten av det jag har försått ut också. Och så ska jag kompletter amed några ytterligare som jag köper uppdrivna och klara.
 
 
Än så länge är allt så yttepyttigt men jag vet ju sedan tidigare år att det kommer att gå fort som attan och helt plötsligt blir det trångt om utrymme när allt växer iväg.
 
 
Kolla den pyttiga gurkplantan i hörnet. Det är ju knappt att man kan tänka sig att den kommer leverera gurkor i sommar. Och paprikaplantan intill syns inte ens.
 
 
Den här lite kraftigare succinin är desto större. Den verkar trivas jättebra med att få komma ut.
 
 
Gurka är min favoritgrönska att odla. Det är hyfsat enkelt och blir mycket. Dessutom är det den grönsak som alla i familjen verkligen gillar och som vi alltid har hemma. Jag önskar att jag kunde odla gurka året runt.
 
 
Så här i början av odlingssäsongen får allt grönt lite extra kärlek. Det är så trivsamt att gå ner på kvällarna och pyssla med växterna lite.
 
 
Ute i pallkragarna börjar spenaten bli redo för en första skörd. Jag får nog ta en vända imorgon.
 
 
Och sockerärtorna kommer också fint. Dessa gillar barnen att springa och äta när de kommer sig.
 
 
Jag har några pumpaplantor också som jag inte riktigt vet var jag ska göra av. De ska ju helst vara på friland men jag har testat både det, i pallkrage och i växthuset och jag får amssor av fina blommor men inte en endaste pumpa. Det verkar som att jag bara får antingen han- eller honblommor. Någon som har något bra tips på hur jag ska göra? Det är alltså halloween-pumpor vi snackar om.
 
 
Rödlöken som kom som sättlök på posten (Tack Anna!) sticker så fint. Jag blanade i rikligt med kompostjord i pallkragarna i år så här finns gott om näring till allt som växer.
 
 
Salladen jag sådde kommer också nu men jag köpte några krukor med sallad coh basilika och satte ut också.
 
 
Tänk vad fantastiskt det är att kunna odla sin egen mat ändå. Och för varje år som går vill jag bara odla mer och mer.
Sanna

Så mysigt med växthus, längtar tills jag bor i hus och kan ha det! Tills dess får jag nöja mig med en kolonilott, det är så himla roligt när allting börjar växa :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress