Nu när vår mest sockerstinna högtid stundar kan det vara skönt att kunna bjuda på några lite mer nyttigare alternativ. Härom dagen testade jag att göra chokladbollar med smak av pepparkaka och apelsin och de blev helt galet goda. Jag experimenterade lite med ingredienserna och nästa gång ska jag nog testa att göra dem med kokosolja istället. 
 
(null)
 
Du behöver:
 
100 gram smör 
4 msk kakao
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl kokos
1,5 dl havregryn
1 msk honung
1 msk Santa Maria pepparkakskrydda med apelsinsmak
kokos att rulla bollarna i
 
Gör så här: 
blanda samman alla ingredienser och forma till bollar. Rulla i kokos. ställ in i kylen och avnjut sedan när de stelnat något. 
 
 
Jag fyndade ett gäng sådana här påsar med pepparkakskrydda på Matsmart för ett tag sedan. De kommer väl till pass nu. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress