Som jag har nämt tidigare har Lindex fått in mängder med GOTS-märkta kläder både till vuxna och barn. Något som är synd är dock att de helt har missat att ta med detta med GOTS-märkningen i marknadsföringen. När jag kikar på deras webbplats hittar jag ingen information om att T-shirtarna nedan är GOTS-märkta. Det står enbart att de ingår i deras kollektion Sustainable Choise men jag själv köpte den vita med stjärnor och den blårandiga i butik och då var dessa märkta med en tag som det stod GOTS på. Jag tror verkligen att Lindex hade tjänat på att lyfta fram detta i marknadsföringen. Och på så sätt pushat andra klädmärken till att följa efter.
 
Bilder lånade från Lindex
 
Efter lite letande hittade jag till slut en sida där Lindex skriver om sitt arbete med GOTS. Där kan en läsa att "Många av våra plagg i ekologisk bomull är certifierade enligt Global Organic Textile Standard – GOTS." Med andra ord är inte alla deras plagg som är ekologiska just GOTS-märkta. Jag ska slänga iväg ett mail till Lindex och be dem märka upp de plagg som är just GOTS-märkta på sin webbplats, och inte bara i butik.
AktivaDagar-Camilla

Aktivadagar@gmail.com

AktivaDagar-Camilla

Håller med! Det är skillnad då GOTS-eko och no-name-eko och det är märkligt att man inte passar på att marknadsföra sina framsteg mer! Mer nudging tack :)

Svar: Ja precis! GOTS-märkta plagg har ju en helt annan tyngd. Har mailat Lindex så jag hoppas att de tar till sig detta. Och att fler företag följer efter.
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress