Som ni vet tycker jag att de bästa kläderna shoppas second hand och att mode absolut kan vara miljövänligt. Det handlar bara om att göra klokare val. Så här kommer en liten intervju med mig själv om just secondhand-shopping.

Mitt bästa köp: Jag har gjort väldigt många bra köp men lite extra nöjd är jag med mina två vintage-handväskor med silver- respektive guldkedja. De är inga Chanel men fina ändå.
 
Fyra favoriter i ett. Allt utom kjolen kommer är secondhand-fynd. Kjolen är dock typ 15 år så den har hängt med länge.
 
Mitt drömköp: En vintage-Chanel väska. Jag vill verkligen ha en Chanel-väska någon gång i livet då jag tycker att de är supersnygga. Och att köpa en riktig raritet vore drömmen. Men, smakar det så kostar det...
 
Det närmaste jag kommer Chanel i dagsläget. Min egenfixade vas...

Mitt sämsta köp: En fantastiskt vacker klänning som jag köpte på Tradera. Jag missuppfattade dock storeksmärkningen och den visade sig vara en size zero. Med andra ord kom inte jag inte i den. Nu kommer den att få göra någon anna glad istället då jag skickar den vidare.
Jo men det ser ju fint ut..om man bortser från att klänningen är omöjlig att knäppa i ryggen och att jag inte kan röra mig..eller andas.

Vad jag letar efter just nu: En svart hatt och en ljusblå jeansskjorta.
 
Jag tycker inte att jag passar i hatt men den här modellen satt faktiskt riktigt bra. Just den här tillhör min vän och hon har fyndat den på secondhand. Så klart!

Vad jag har svårt att motstå men som jag egentligen inte behöver: Kuvertväskor, kjolar, klänningar och skor med skyhöga klackar.
 
En försvinnande liten del av samlingen...

Mitt bästa tips om hur man fyndar på second hand: Ha tålamod och var beredd på att du inte alltid hittar just det plagg du är ute efter direkt. Ibland måste man leta länge men då blir det desto roligare när man väl hittar det.
 
Jag letade länge efter en knytblus. Men skam den som ger sig, plötsligt fyndade jag två på raken.

Mina favoritställen att fynda på: Jag har tidigare skrivit ett inlägg om detta som ni hittar under Så gör ni bästa second hand fynden.

Det bästa med att shoppa secondhand: det är roligt samt snällt mot både plånbok och miljö. Och du kan bli en ecochic ecofashionista.

Mina tankar kring överkonsumtion: Ett överdrivet shoppande av nya plagg ska självklart inte bytas ut mot ett överdrivet shoppande på second hand. Det bästa är att försöka skapa så många olika fina kombinationer man kan av färre plagg. Men jag köper hellre ett plagg jag kanske inte behöver på secondhand än att shoppa ett nytt.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress