Äntligen, äntligen, äntligen är jag ägare till ett par skor från Veja. Jag har spanat på dessa länge och när jag gick och vann ett presentkort hos Sarenza nu innan jul så slog jag till på ett par som heter Veja Arcade W. Jag behövde ett par nya sneakers att kunna ha till vardags och även om jag älskar klackar så är det hundra gånger mer praktiskt med att par sådana här när man jagar småskruttar.
 
Jag har ju tidigare bloggat om Veja som är ett grymt bra skomärke när det gäller miljö- och rättvisetänk. De tänker på miljön i alla led och skorna är dessutom fairtrade. Bomullen är ekologiskt odlad, sulorna av naturgummi och lädret är naturgarvat. Deras leverantörer är dessutom oftast bönder med små odlingar. Sulorna är tillverkade av naturligt latex från vildväxande gummiträd som utvinns av Seringueiro folket i Chica Mendez reservatet i hjärtat av Amazonas djungel. Genom att utvinna gummit från hevea trädet värdesätts skogen och kampen mot skövlingen av regnskogen underlättas. Naturligt latex går dessutom att återvinna. Dessutom är de ju sjukt snygga och jag tycker att de slår alla andra sneakers med hästlängder. Jag är SÅ nöjd!
 
 
Happy

Riktigt intressanta! Ser fina ut. Skulle lätt kunna köpa om de varit läderfria.

Tusenfrågor

Letat över hela google efter något omdöme av denna sko! Undrar hur bekväm den är, om den är liten, medel eller stor i storleken? Är sulan lite dämpande och finns det något stöd för foten i innersulan eller är det platt som t.ex. i converse? Och nu när du har haft den ett tag, hur tycker du att den håller? Funderar på att köpa och ha som jobbsko (jobbar i butik) och skulle bli så glad över förstahandsinfo från någon som har ett par. :)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress