Med helgens härliga klädbytardag färskt i minnet var det oerhört glädjande att läsa att årets julklapp är det återvunna plagget. För en gångs skull känner jag nu att jag verkligen önskar mig det som har utsetts till årets julklapp. Och så himla bra motivering:
 

Årets julklapp 2018 – det återvunna plagget – speglar de svenska konsumenternas intresse för nya hållbara alternativ och ökande oro för klimat och miljö. Med det återvunna plagget fångas en tidsanda där nya affärsmodeller och tekniska innovationer föds och tillsammans skapar en mer hållbar konsumtion.

Konsumentmakt, råvarubrist och klimatförändringar har fått en hel bransch att börja tänka på hur de ska kunna jobba i ett mer cirkulärt system, där materialen i våra kläder ska gå att använda gång på gång. Konsumenternas efterfrågan och tekniska innovationer har gjort etik och miljö till ett konkurrensmedel där den långsiktiga överlevnaden i modehandeln kräver en hållbar kollektion.

Källa: HUI Research

 

 

Och så här fina julklappar kan du ge bort till jul. För på den här bilden bär jag tröja och jacka från second hand och den vackra broschen på mössan är ett loppisfynd.
 
Och är du ny på det här med att handla second hand och kanske inte har någon bra loppis eller second hand-butik i närheten rekommenderar jag dig att läsa mitt inlägg Sju webbshoppar där du kan fynda second hand.
 
Och självklart måste ni lyssna på Ecofashionista-podden också. Där ni hittar MASSOR av avsnitt om hållbart mode.

 

Emelie

Sån himla bra julklapp!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress