Alltså ni vet ju att jag gillar sociala medier. Men ibland blir jag lite full i skratt när jag inser att otroligt många konton på exempelvis Instagram är näst intill kopior av varandra. Det är samma stil, samma typ av bilder, samma formspråk och framförallt samma prylar. Jag har ju tidigare skrivit om att jag tycker att Influencers är ett hot mot klimatet och även om ni så klart ska ta min lista nedan med lite humor så är den inte så värst långt ifrån verkligheten i vissa fall...Eller vad säger ni?
 
Så vet du att du är en influencer:
 
  1. Du börjar aldrig någonsin äta innan maten har fotats i tusen olika vinklar. Faktum är att du sällan äter alls för när du väl har fotat klart är maten kall och som influenser kan du ju så klart inte äta allt gott du fotar. Hur skulle det se ut.

  2. Du äger minst en designerväska, helst en Chanel. Denna väska måste alltid vinklas mot kameran på outfitbilder, på bord, på golv eller när du fotar vilken random pic som helst. Det är universalregeln och glöms aldrig bort. Aldrig.

  3. Du reser utomlands minst en gång i veckan. Det är viktigt att producera content på olika platser i världen. Klimatkompenserar gör du genom att tydligt påtala att du inte äter kött.

  4. Du använder aldrig samma plagg två gånger även om du alltid intygar att detta är ditt nya favoritplagg. Att det sedan säljs med tagsen kvar på din bloppis talar du inte högt om.

  5. Ett icke dokumenterat ögonblick som inte läggs ut för världen att beskåda har aldrig ägt rum.

  6. Du lägger en förmögenhet på extensions, naglar, lösögonfransar och fejksolbränna. Eller förresten, eftersom du har flera hundratusen följare på Instagram får du så klart allt gratis. Det är dock en hemlis som ibland avslöjas genom att en av dina 100 hashtags är #samarbete.

  7. Du lägger timmar på gymmet. Ja alltså timmar på att posta framför spegeln för att få till den perfekta bilden. Som återhämtning dricker du någon suspekt energidryck som du fått i ett presskit och till lunch blir det kvarg.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress