Just i år verkar det vara väldigt många som likt mig och Angelica kör köpfritt på olika sätt. Jag tycker att fler och fler talar om vikten av att inte överkonsumera och det tycker jag är toppen. Även om du inte går all in och kör #shopless2018 som vi så går det att vara stylish utan att shoppa nytt. Nedan har jag samlat mina bästa tips på hur du blir en fashionista utan att shoppa över huvud taget.

1. Gör det till en sport att sätta samman nya outfits av det du redan har i din garderob. Du kan genom att tänka till lite säkert hitta massor av olika sätt att mixa och matcha som du kanske inte har tänkt på tidigare. Kanske kan en kjol och en skjorta som du tidigare inte har använt tillsammans passa bra ihop eller så blir en klänning som ny med ett skärp i midjan.

 
2. Sno stilen genom att leta inspiration i bloggar, på Pinterest, på TV och i tidningar. Ser du en snygg outfit kan du kopiera den genom att komma så nära som möjligt med det du redan har i garderoben. Det är faktiskt inte så svårt som man kan tro även om det så klart inte blir identiskt. Men hur kul är det att vara en exakt kopia av någon annan?
 

3. Anordna klädbytarkvällar med vänner. Alla har saker i sin garderob som inte används och som skulle kunna glädja någon annan. Dessutom blir det ett trevligt tillfälle att träffas och umgås.

 

4. Byt kläder ofta med en vän. Det behöver inte vara någon med exakt samma stil eller storlek som du själv. Det gör nämligen att du kommer att testa plagg som du kanske inte hade lagt märke till i affären eller som du inte hade köpt annars.

 

5. Låna kläder. Ska du på fest och behöver en fin klänning? Kolla med en vän om du kan få låna något plagg för en kväll. I vissa större städer finns det dessutom Klädotek där du kan låna kläder precis som du kan låna böcker på ett bibliotek.

 

6. Besök en organiserad klädbytardag. På många håll i landet anordnas större klädbytardagar varje år som går ut på att du lämnar in ett antal plagg och sedan får välja lika många plagg som du har lämnat in av det som andra har lämnat. Ett perfekt sätt att uppdatera sin garderob på utan att shoppa.

 


7. Sy om eller dekorera kläder du redan har i garderoben. Ett par shorts kan bli finare om du syr på en spetskant eller en tröja som ny om du dekorerar den med pärlor. Du skapar dessutom unika plagg som du sedan blir ensam om.

 

8. Våga tänka utanför boxen, eller snarare utanför modellen. En skjorta, blus eller klänning med knäppning kan bli lika fin om du vänder den bak och fram men du får ett nytt sätt att bära plagget på som gör att det känns som nytt.

 
Tänk på att vem som helst kan klä sig snyggt om man hela tiden shoppar nytt. Men att sätta samman snygga outfits av det du redan har är en konst i sig och bra mycket mer roligare och personligare!
Janet

Kul inlägg! Hade ingen aning om att det finns klädotek, men nu när jag fått reda på att det gör det grämer det mig verkligen att jag inte själv kom på en så strålande bra idé!

Svar: Visst är det en fantastisk ide’! Borde finnas överallt tycker jag. :)
Kikan

anne von porat

Vilka coola byxor

Svar: Ja, de är ett par favoriter :)
Kikan

Linnéa

Hej!

Wow vad snyggt dekorerat med paljetter på jeansen!
Det var något helt nytt för mig!! :)

Jätte fin blogg för övrigt.

Svar: Visst är de fina, verkligen ett par favoriter. Älskar paljetter :) Och vad roligt att du gillar bloggen.
Kikan

Hanna

Vilka bra tips! Inspirerande. :-D

Svar: Tack! Vad roligt att höra ❤️
Kikan

Liselotte

Bra tips. Jag har inte totalt köpstopp men har gått med i en amerikansk utmaning som går ut på att man under ett år inte köper några kläder, förutom vid behov underkläder och strumpor samt även skor. Man får däremot sy nya kläder och sy om gamla kläder. 2018 RTW fasters heter gruppen. Själv har jag inte köpt några kläder i år och inte heller köpt några tyger eller garner. Jag har tänkt att använda det jag har.

Ellie, om mig och min mitt-i-livet-kris.

Massa bra tips! Tack :)

Svar: Vad roligt att du gillar dem. Hoppas att du får en härlig dag.
Kikan

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress